Ravi is geboren!

Ravi Thijs de Valk, zoals Ravi volledig heet, is op 23 december 2011, om 10.32 thuis in Wijchen geboren. Hij woog toen 4200 gram. De bevalling was heftig. Ravi lag een beetje verkeerd en zijn stoere brede schouders bleken niet  zo goed door de weg naar buiten te passen. Hij heeft zijn moeder daarmee een beetje stuk gemaakt. Daarom moest Marieke na zijn geboorte toch nog naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis hebben ze Marieke in de OK onder narcose weer netjes hersteld.

In het ziekenhuis aangekomen was Ravi ineens paars / blauw.  Waarschijnlijk heeft hij zichzelf even verslikt en daardoor wat moeite gehad met adem halen.  Dat was even spannend, maar Ravi herstelde zich snel. Ter observatie komt Ravi op de couveuse afdeling terecht. Een dag later blijkt zijn bloed een te hoge ontstekingswaarde te hebben. Daarom ligt Ravi uit voorzorg aan de antibiotica en is zijn bloed op kweek gezet.De uitslag van die kweek laat 72 uur op zich wachten, dus op z’n vroegst dinsdag is Ravi thuis. Met Ravi gaat het eigenlijk heel goed. Hij drinkt, plast en poept en is rustig en tevreden. Hij heeft eigenlijk alleen wat last van krampjes door de antibiotica en zijn gezicht is nog wat gezwollen.

Tycho en Wende zijn heel blij en trots op hun kleine broertje. Het is wel jammer dat hij in het ziekenhuis ligt, maar gelukkig mogen ze heel vaak op bezoek komen! Als Ravi thuiskomt beginnen we hier gewoon opnieuw aan de kraamtijd!

We hebben natuurlijk al 100.000 foto’s van Ravi gemaakt.

Geboortekaartje

We hebben een heel mooi geboortekaartje van Gribbeltje. Door de ziekenhuisopname en de kerstdagen zal het echter nog wel even duren voordat de kaartjes op de mat vallen. Daarom hieronder alvast een voorproefje op het kaartje!

Ravi's Geboortekaartje van Gribbeltje